Op zondag altijd tijd voor Quiche.

Op zondag is er altijd meer tijd om te koken.
Dus een recept dat wat langer in de oven moet is dan ook altijd voorbestemd voor de zondag.
Zo ook een quiche.
Of eigenlijk hartige taart, zoals hij in het Nederlands ook wel genoemd wordt.

Een quiche wordt meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter.
Maar wij maken het vaak met bladerdeeg, omdat dit gewoon veel makkelijker is.
Ook dekken we de quiche vaak bijna helemaal af, terwijl hij origineel niet afgedekt wordt.

De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room.
Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd.
Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend.

De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij spek en kaas de hoofdingrediënten vormen.
Een Quiche Alsacienne is een Quiche Lorraine met ui.
Tarte flambée (Duits: Flammkuchen) is een met Quiche vergelijkbaar product, al lijkt Tarte flambée meer op pizza.

Quiche is afkomstig uit Lotharingen, wisselend een Duitse of een Franse streek.
De verfranste naam is afgeleid van een woord uit de streektaal dat verwant is aan het Duitse woord Kuchen (koek).

Op deze site een heel eenvoudig recept Quiche met bladerdeeg.
Natuurlijk kunt u hier heel veel wijzigingen op aanbrengen.
Denk aan wat prei er extra bij.
Kruiden met wat zout, knoflook, peper, uipoeder of parikapoeder.
Er zijn heel wat mogelijkheden te verzinnen

Eet smakkelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: