Een kookblog ? Waarom niet.

Een kookblog ? Schrijven over koken is net zo leuk dan koken zelf.

Wie het internet op gaat en googled naar het woord kookblog krijgt een hele waslijst aan sites en blogs te zien over koken.
En ook ik doe dit regelmatig. Voor nieuwe recepten, voor oude recepten en om te lezen over de nieuwste snufjes en dingen voor in de keuken.
Een kookblog is een machtig middel om je recepten te delen met de hele wereld.
Dus waarom dan zelf niet een kookblog beginnen dacht ik.
Ik zat al op blogspot met wat recepten, maar liep tegen de beperkingen aan van deze manier van bloggen.
Dus dan maar een betaalde wordpress versie gaan uitproberen.

Van wie is de keuken van Erik ?

Nou, zeker niet van pietje of klaas. Nee, de naam zit al in de URL.
Erik is de naam. Bijna 48 jaar oud en dol op koken.
En vandaar ook dit kookblog.

Ik blog niet over af en toe een ingewikkelde maaltijd op tafel te zetten.
Daar heeft niemand werkelijk de tijd voor.
Ik wil schrijven over elke dag iets lekkers op tafel zetten.
Liefst zo eenvoudig mogelijk.
Niet al te duur, onze portemonnee is niet rijk gevuld.
En natuurlijk gezond. Want je eet om te leven, en dat willen we allemaal wel gezond en lang.

Koken is mijn passie. En ik hoor regelmatig om me heen dat mensen dat benijden.
En zeker mijn vrouwtje krijgt vaak te horen dat ze wel in haar schoenen willen staan.
Want ze zien het wel zitten, om na een lange dag werken thuis te komen, en er staat al iemand in de keuken voor het avondmaaltijd.

Veel mensen houden niet van koken, zeggen dat ze het niet kunnen, of hebben er ronduit een hekel aan.
En men heeft er tegenwoordig te weinig tijd voor.
Bovendien leven we in een 24-uurs economie, met overal wel een restaurant, afhaal-chinees, snacbars en kant-en-klaarmaaltijden in de supermarkt.
En als het je helemaal te veel is, dan bel je toch gewoon op voor een maaltijd aan huis ?
Pizza, snacks, noem maar op, het wordt aan huis bezorgd.

Vroeger was dat er allemaal niet.
Mijn oma kon geen thuisbezorg maaltijd laten komen.
Er moest gekookt worden. Ze deed het gewoon. Maar ze had er ook wel meer de tijd voor dan wij nu.

Maar is dat wel helemaal zo ?
Het wordt vaak gezegd. De huis-vrouw, of -man, want die waren er toen ook al wel, Sporadisch, had vroeger veel meer tijd om te koken.
Nou…..Larie. Vroeger waren de gezinnen veel groter. Zonder snelle wasmachines, drogers enzovoort.
Dus hard werken voor degene die de toko poetste, de kinderen verzorgde, en dan ook nog het eten op tafel kreeg zonder kant-en-klaar ingrediƫnten.

Daarom dit kookblog.

Omdat het wel kan. Gezond eten, vaak binnen een half uur op tafel.
Zonder al teveel kant-en-klaar. Voedzaam. Goedkoop en bovenal natuurlijk Lekker !
Want we houden allemaal (bijna) van lekker eten.

Dus geniet van mijn recepten. Probeer ze uit. Verander ze naar je eigen smaak.
En laat me weten wat je er van vind.
Dan leer ik daar ook weer van. Zodat het volgende gerecht weer nog lekkerder op dit kookblog kom te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: