Een Groentecurry is prima om de diepvries leeg te maken.

Mijn groentecurry gebruik ik om de diepvries te legen van kleine resten groentes.
Een makkelijk, smaakvol recept die met vele soorten groentes gemaakt kan worden, zolang de groentes te roerbakken zijn.
Dus Spinazie a la minute is daar niet echt geschikt voor of blokjes fijne rode kool met appeltjes.
Maar ik koop ook vaak bloemkool, broccoli, doperwten, tuinbonen en prei in diepvrieszakken.
Aangezien we afwisselend met twee of drie personen eten is het handig om zakken van 1 a 1,5 kilo kant en klaar gesneden groentes in de diepvries te bewaren.

Restanten.

Na een maand of twee houd ik dan vaak kleine hoeveelheden groentes over in de diepvries, die apart niet meer voldoende zijn voor een volledige maaltijd.
Een handvol doperwten, een kopje broccoli. Alles bij elkaar net voldoende voor een heerlijke groentecurry.
Samen met wat aardappels, eiermie en een lekkere saucijs of grove worst een volwaardige maaltijd voor 3 of vier personen.

Meer variaties mogelijk.

Uiteraard is het prima om de eiermie te vervangen voor rijst.
Of de saucijzen of grove worst te vervangen voort bami- of nasivlees en deze gewoon toe te voegen aan de groentecurry.
En als vegetariƫr kunt u het vlees ook vervangen voor iets anders.
Op die manier maakt u uw eigen groentecurry om de diepvries eens leeg te maken.

Affijn, het recept heb ik weer onder hoofdgerechten gezet op mijn recepten pagina’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: