Vegaburger met ui, wel en niet gelukt.

Vegaburger met ui, poging twee om minder vlees te gaan eten.

zwarte bonenburgerGisteren poging twee dus om minder vlees te gaan eten.
Een heerlijke burger van zwarte bonen en een uitje, samen met wat kruiden.
Al eerder had ik een vegaburger met kikkererwten geprobeerd die prima in de smaak viel bij mijn mede bewoners.
Dus ik was vol goede moed begonnen aan de tweede variant.

Extra ingrediƫnten.

In het recept van de kikkererwtenburger stond dat er havermout vlokken aan toe kon worde3n gevoegd.
Maar aangezien ik die net niet in huis had gebruikte ik in plaats daarvoor doodgewone bloem.
Meer dan dat er aan vlokken in moest, aangezien het anders een te natte burger zou blijven vond ik.
En dit pakte verrassend goed uit.
De burgers waren in de pan prima om en om te bakken, en tijdens het eten waren ze echt stevig genoeg om als een burger aan te voelen.

De zwarte bonenburger.

Voor de zwarte bonenburger had ik nu dus wel havermout vlokken gekocht.
Voor dat ik ga koken struin ik vaak het internet af naar recepten en ook voor deze vegaburger had ik al meerdere recepten gevonden.
Dit voeg ik dan vaak samen of vergelijk ik behoorlijk om dan met een eigen receptje te komen die ik dan uit ga proberen.
De voorbereiding van zo’n burger is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.
Stop alle ingrediƫnten bij elkaar in een mixer, en maak alles zo fijn als je de burger wilt zijn.

Wederom te nat.

Ondanks dat ik de bonen goed had uit laten lekken bleef ik de mix te nat vinden.
Dus naast de 30 gram havermout vlokken had ik alsnog ook 30 gram bloem er aan toegevoegd.
Alles bij elkaar in een springvorm in de koelkast om op te stijven.

Vlak voor het koken heb ik de burgers nog even in de diepvries gedaan. Ik vond dat het geheel nog steeds niet goed stijf was geworden om in de pan te doen.
Als dat maar goed komt dacht ik.
Tijdens het bakken zag ik al gelijk dat de burgers uit elkaar zouden vallen.
Dus alles heel voorzichtig omdraaien tijdens het bakken.
Het ging net goed.
1 viel helemaal uit elkaar, de andere 3 bleven redelijk goed.

Het eindresultaat.

De burgers waren op smaak gemaakt, dus daar ligt het niet aan.
En ook mijn mede tafelgenoten waren het daarover wel eens.
Op smaak waren ze prima.
Natuurlijk, er valt nog wel wat met kruiden te doen. En ook wat peterselie of bieslook kan de smaak wellicht nog verbeteren.

Maar hoe krijg ik ze steviger ? Nog meer havermout of bloem ?
Want ik ga zeker deze Zwarte bonenburger nog wel een keer maken.
Wordt vervolgt dus…..

O ja. Tips zijn altijd welkom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: