Een Kaasstengel zelf maken.

Snacks zoals een kaasstengel zijn goed zelf te maken.

Een kaasstengel bestaat uit bladerdeeg en geraspte kaas.
Zo ingewikkeld is het.
En natuurlijk is het makkelijk een pak uit de supermarkt mee te nemen.
Dat doen wij zelf ook.
Mede omdat kaasstengels één van de weinige snacks is waar vaak geen smaakversterkers in zitten.
Of in ieder geval zo weinig dat mijn lief er geen nare gevolgen van ondervind.

Mijn eerste eenvoudige recept voor kaasstengels

kaasstengelMijn eerste recept voor deze snack staat op mijn recepten pagina’s onder de categorie Tussengerechten en snacks.
Natuurlijk zal ik in de toekomst dit recept vast nog wel wat aanpassen.
Want ik ga nog een keer proberen of het bakken op een hogere temperatuur beter is.
Of dat het verlagen van de oventemperatuur ook kan.
Want bladerdeeg moet rijzen tijdens het bakken.
En op een lagere temperatuur lijkt het me dat het rijzen beter gaat dan wanneer je het op hogere temperaturen doet.
Maar dan zou je het afbakken op het laatste moment weer op een hogere temperatuur moeten doen.
(O ik zou zo graag willen zien hoe ze dat in de fabriek doen.)

Geslaagd.

Dat waren deze kaasstengels in ieder geval. Want de schaal was na de avond leeg.
En zo lekker dat er gelijk werd gevraagd wanneer ik weer nieuwe ging maken.
Nou…..niet zo lang lijkt me.
Maar mijn gedachten gingen al naar kaasvlinders. Kan je die ook…..?
Wordt vervolgd.

O ja. Het recept natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: