Ananaskers, heerlijk zoet.

Een ananaskers is een eetbare bes.

De vrucht komt van een tropische plant die van oorsprong uit peru komt.
Maar inmiddels wordt hij in warme landen over de hele wereld geteeld.
Vooral in het kaapgebied van Zuid-Afrika.
ananaskers

Wat voor vrucht is het ?

De vrucht is goudkleurig als hij rijp is.
Het heeft de grootte van een kers en is gehuld in een gaasachtig lampionnetje.
Deze moet je voor gebruik verwijderen.

De kers heeft een scherpe smaak en kan vers of gepureerd gegeten worden.
U kunt het toevoegen aan sorbets en ijs of gekookt worden in siroop of jam.

De vrucht wordt in Nederland vooral rond de kerstperiode in de supermarkt aangeboden, maar de vruchten kunnen het hele jaar op de markt worden gekocht.
Vaak worden ze in de handel aangeboden onder de geslachtsnaam Physalis.
In gedroogde vorm worden ze wegens vermeende voordelen voor de gezondheid vermarkt als superfood onder naam incabes.

De naam Kaapse kruisbes is een foutieve vertaling van de Engelse naam cape goosberry, naar het omhulsel van de vrucht dat eruitziet als de cape of capuchon die door monniken werd gedragen.
Het verwijst dus niet naar Kaap de Goede Hoop.

Voor meer informatie kunt u hier terecht.