Andijvie, lekker in de stampot met spekjes of kaas.
Het is een groente met lange, platte, onregelmatig gevormde bladeren. Andijvie heeft een licht bittere smaak en kun je prima mengen met milder smakende groentes in een salade. Maar je kunt de groente ook prima koken of stoven.Een favoriet recept is wel stamppot rauwe andijvie, liefst met spekblokjes of blokjes kaas. Het recept voor Stamppot met kaas kunt u op de RECEPTENPAGINA zien. |
![]() |
Wat is het voor groente ?Andijvie is een eenjarig bladgewas dat nauw verwant is aan witlof. |
|
Verschillende rassen.Er zijn twee variëteiten van de andijvie, namelijk de heelbladige andijvie en de krulandijvie of frisee. De belangrijkste rassen in Nederland zijn Nummer Vijf voor de zomer- en herfstteelt. Belangrijke rassen van krulandijvie zijn: President (Wallonne genoemd in Frankrijk) en verder in Frankrijk De Meaux, D’hiver de Provence, Très fine maraîchèr. |
![]() |
![]() |