Babi pangang saus

 

Niets is lekkerder dan een goede saus voor de Babi Pangang.
Of deze nu met spek of met hamlappen wordt gemaakt, de saus maakt het af.
Ingrediënten :

2 cm verse gember
1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel sambal
1 eetlepel suiker
200 milliliter water
4 eetlepels azijn
4 eetlepels gembersiroop
maïzena, om te binden
zout

Aantal personen : 4


Bereidingstijd : 15 min.

Overige benodigdheden :

Steelpan.

Bereiding :

Doe het water met de tomatenpuree, fijngesneden verse gember, sambal en suiker in een steelpannetje.
Breng het aan de kook en laat het een paar minuten zachtjes trekken.
Voeg azijn en gembersiroop toe.
Meng de maïzena met wat water en voeg dit toe.

Laat dit nog een paar minuten trekken en dien op.

babi pangang met hamlapjes