Boomstammetjes

Boomstammetjes vinden wij altijd erg lekker.
Probleem is alleen dat de boomstammetjes van de slager of uit de supermarkt vaak smaakversterkers bevatten.
En aangezien je daar allergisch voor kan zijn dan wordt het dus lastig.Maar ze zijn helemaal niet zo moeilijk zelf te maken.
Eigenlijk vinden we ze zelfs beter, omdat ik ze gewoon ook veel groter maak dan die uit de winkel.


Je kunt ze met half om half gehakt maken.
Maar ik heb deze keer kippendijen gebruikt die ik eerst tot gehakt heb gemaald met mijn geweldige gehaktmolen.

boomstammetjes
Ingrediƫnten :

400 gram gehakt
1 ei
1,5 eetlepel paneermeel
80 gram geraspte kaas
50 gram blokjes ham
1 tl mosterd
3/4 tl paprikapoeder, plus een snuf extra
3/4 tl kerriepoeder, plus een snuf extra
1,5 witte boterhammen
Gedroogde peterselie
Boter om in te bakken
zout en peper

Aantal personen : 3 of 4


Bereidingstijd : 40 minuten.

Overige benodigdheden :

Snijplank.
Grote kom.

 

Bereiding :

Meng het gehakt met het ei, paneermeel, geraspte kaas en hamblokjes in een kom.
Meng dit met de mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en zout en peper.

boomstammetjes
Kneed dit goed door zodat de ingrediƫnten goed met elkaar gemengd zijn en verdeel in 4 porties. Kneed dit tot rolletjes.
Verkruimel de witte boterhammen met een keukenmachine fijn.
Meng dit met een klein beetje paprikapoeder en kerriepoeder en verdeel dit over een bord. Verdeel de peterselie over een schaaltje.
Druk de achterkant van de rolletjes in de peterselie en rol de gehaktrollen hierna door het broodkruim.

 

Verwarm boter in een koekenpan en bak de boomstammen aan alle kanten aan.

Zet het vuur hierna laag en bak de boomstammen nog 15 minuten rondom gaar.

boomstammetjes