Cassoulet in zijn eenvoudigste vorm is nog steeds lekker.Als je snel een gerecht op tafel wilt zetten wat zeker bij kinderen in de smaak valt, probeer dan eens mijn simpelste Cassoulet die ik maar kan verzinnen. Oorspronkelijk is Cassoulet een regionaal recept uit de Midi-Pyrenees, gebaseerd op bonen en vlees met ganzenvet of eendenvet. Maar het kan veel eenvoudiger. |
|
Ingrediƫnten :
1 pot witte bonen in tomatensaus.
|
![]() |
Overige benodigdheden :
Snijplank. |
![]() |
Bereiding :
Snijd de braadworsten in grove brokken.
|
Aantal personen : 3 – 4
Bereidingstijd : 20 minuten. |
Open het blikje knakworstjes en laat het uitlekken.
Snijd de knakworstjes en kleinere stukken.
|
![]() |
Verhit wat boter in een hapjespan en braad de worst “brokken” tot ze lekker bruin en gaar zijn.
|
![]() |
Voeg de witte bonen in tomatensaus erbij en de knakworstjes.
|
![]() |
Breng het gerecht weer op temperatuur en voeg eventueel een klein beetje witte peper en wat zout toe. | ![]() |
Stoofschotels uit Frankrijk.Ook van deze stevige boerenstoofschotel uit Zuid-Frankrijk bestaan vele variaties, die regionaal grote verschillen vertonen. In Frankrijk zegt men dus dat de cassoulet is geboren in Castelnaudary en oorspronkelijk alleen uit bonen, varkensvlees en worst bestond. Hoe het ook zij, overal valt een buitengewoon goede cassoulet te maken van bonen en wat er maar aan traditioneel vlees beschikbaar is |