Cayennepeper.

 

 

Cayennepeper – Capsicum longum

Cayennepeper bestaat uit gedroogde pepers die tot poeder zijn gemalen.
Dit is de basis voor onder anderen chilipoeder.
In India heet deze specerij Lal mirch en in Zuidoost-Azie Pisihui.
Het wordt niet alleen voor eten gebruikt, maar ook voor zalfjes.
Dit is voor de behandeling van winterhanden en -tenen, spit en zenuwpijn.

 

cayennepeper

Herkomst en eigenschappen.

Van cayennepeper wordt gezegd dat het gebruikt werd door de koks van de veedrijvers op de vlakte van Texas>
Dit deden ze om minder smakelijk vlees te bereiden zoals bijvoorbeeld ratelslang.
Veel koks zaaide de zaadjes onderweg zodat ze later op het jaar verse kruiden hadden onderweg.
Daarom groeien er ook zoveel specerijen wild in de Verenigde Staten.

Culinaire toepassingen :

De peper wordt gebruikt in pittige gerechten als Chili Con Carne.
U kunt het gebruiken in elk vleesgerecht dat u heter wilt maken.
Zonder dat u smaak hoeft toe te voegen.
U kunt ook een mespuntje door sauzen en mayonaise (in plaats van mosterd) roeren om wat kleur toe te voegen.

Medicinale Toepassingen :

Van de peper kan een hete, pikante thee worden getrokken die de eetlust bevordert, buik- en maagpijn verlicht en krampen vermindert.
Een zalfje schijn reumatiek en jicht te verlichten

 

 

cayennepeper