Champignon crème soep

 

Champignon crème soep, lekker op een zomerse dag.

Soep is lekker op een zomerse dag, En een snelle Champignon crème soep op tafel is dan heerlijk.
Veel ingrediënten heb je er niet voor nodig als je een bouillonblokje gebruikt voor de basis.
En gelukkig zijn er bouillonblokjes zonder smaakversterkers of gistextract.
En standaard heb ik altijd wel een potje champignon schijfjes in huis voor het geval dat…..

Ingrediënten :

1 potje Champignonschijfjes.
Bouillonblokjes voor 1 liter bouillon.
30 gram boter.
30 gram bloem.

Aantal personen : 4


Bereidingstijd : 10 minuten.

Champignon crème soep

Overige benodigdheden :

Kookpan van 1,5 liter.
Staafmixer.

Champignon crème soep
Bereiding :

Smelt de boter in de pan.
Kook alvast 1 liter water in een waterkoker voor de bouillon.
Meng de bouillonblokjes bij het kokende water in een maatbeker.
Voeg de bloem toe aan de boter, en maak er een roux van.
Voeg beetje bij beetje de bouillon bij de roux.
Laat dit even weer opwarmen.

Lek de champignons uit.
Voeg ze bij de basis soep.

Pureer de champignons in de soep met de staafmixer.

en smullen maar van uw simpele Champignon crème soep.

Champignon crème soep

Officieel.

Champignonsoep is oorspronkelijk een gebonden soep, die wordt bereid door een roux te verdunnen met room en paddenstoelenbouillon.
Hier worden dan plakjes champignon aan toegevoegd.

De soep wordt ook industrieel gemaakt, dan is deze vaak ingedikt en in blik verpakt.

Geschiedenis van de productie van Champignonsoep

In Amerika begon het bedrijf Campbell’s in 1934 met het produceren van champignonsoep, maar het recept voor deze soep bestond al veel langer in Italië en Frankrijk, als variatie op bechamelsaus.