Eekhoorntjesbrood.

Eekhoorntjesbrood is een grote, wilde, eetbare paddestoel.

Eekhoorntjesbrood uit het zuidwesten van Europa heeft een dikke steel en een vlezige bruine hoed.
Hij wordt in de herfst verzameld tussen de gevallen bladeren van eiken- en kastanjebomen.
In Frankrijk wordt hij bijzonder gewaardeerd om zijn subtiele, aardachtige smaak.
Het is gedroogd en in blik te verkrijgen.Waarschuwing !!!!

Ga niet zelf in de natuur op zoek naar deze paddenstoel. Er zijn zoveel verschillende soorten paddenstoelen die giftig zijn.

eekhoorntjesbrood
Soms wordt de paddenstoel verward met de bittere boleet.
Hij wordt ook wel porcini genoemd. De paddenstoel heeft een verfijnde nootachtige smaak.
Het is om deze reden een ware delicatesse.
Het is moeilijk verkrijgbaar.
Het groeit namelijk alleen in de wilde natuur en wordt niet gekweekt.
Vooral in Europa en Noord-Amerika kan je de paddestoel vinden in de wilde natuur.
De paddenstoelen groeien vooral op lichte plekjes in het bos.

Verkrijgbaar.

De paddenstoel is wel in de supermarkt verkrijgbaar, maar je kan de paddenstoelen beter op de markt kopen of bij een groentespeciaalzaak.
Hou er rekening mee dat het niet goedkoop is.
De paddenstoel is verkrijgbaar vanaf de lente tot de vroege winter.

Eekhoorntjesbrood is zowel normaal als gedroogd verkrijgbaar.

Je kan ontzettend veel met eekhoorntjesbrood doen.
Een fondue wordt bijvoorbeeld een stuk lekkerder door de smaak van eekhoorntjesbrood.

eekhoorntjesbrood