Ei , zalm en rijst Pastei

Dit Ei, zalm en rijst Pastei is wel één van de vreemdste recepten die ik tot nu toe gevonden heb.
En aangezien het originele pastei recept voor 8 personen was, moest ik het aanpassen voor 2 personen.
Dit recept vergt wat handigheid en timing. Maar het is om te smullen.
Ingrediënten :

6 plakken bladerdeeg van 12 cm x 12 cm.
1 blik zalm van rond de 210 gram, uitgelekt.
30 gram rijst.
80 gram doperwten.
0,1 liter drinkbouillon.
0,1 liter melk.
3 eieren om te koken.
1 ei geklopt om de pastei mee in te smeren.
1 theelepel peterselie.
40 gram boter.
40 gram bloem.

 

Overige benodigdheden :

Pan of Eierkoker.
Oven, voorverwarmd op 210 graden..
Steelpan voor saus.
Pannetje voor rijst te koken.

Bereiding :

Bij ingevroren bladerdeeg, ontdooi deze ruim van tevoren.

Aantal personen : 2

Bereidingstijd : 45 minuten tot 1 uur.

Kook de drie eieren hard in een pan met water of een eierkoker.
Leg de plakken bladerdeeg op een snijplank en plak ze tot 1 grote lap.
Kook ondertussen de rijst gaar.
Kook in een waterkoker voldoende water voor de drinkbouillon.
Ik gebruik altijd diepvries doperwten. Deze doe ik vaak in een kom met wat kokend water uit de waterkoker.
Voor een pastei als deze is dat voldoende om straks te gebruiken.
Maak in een maatbeker de drinkbouillon van tuinkruiden.
Voeg hier de peterselie en de melk bij, en meng goed door.Maak  in een steelpan een roux van de boter en de bloem.
Voeg het bouillon/melk er langzaam bij en kook het tot een stevig gebonden saus.Laat de saus iets afkoelen. Prak de gekookte eieren fijn, en voeg deze samen met de doperwten en de rijst bij de saus.
Meng dit goed door.
Verdeel de zalm over het bladerdeeg.
Bedek dit met de dikke saus.
Vouw het geheel voorzichtig goed dicht.
Pas op dat alles goed dicht blijft, en de bladerdeeg niet open gaat.(Dit vond ik het lastigste gedeelte. De bladerdeeg goed dicht maken tot een pakketje, zonder dat er inhoud uit kan komen.
Dit recept zou volgens mij gewoon in een springvorm kunnen.
Maar dat probeer ik wel de volgende keer.)

Bestrijk het geheel met het geklopte ei.

Stop de pastei in de oven op 210 graden voor ongeveer 30 minuten.
Na tien minuten met een mes wat gaatjes prikken in de bovenkant van de pastei zodat er lucht uit kan ontsnappen.