Galiameloen.

De Galiameloen is een rond netmeloentje van 20 cm.

De galiameloen is in Israel ontwikkeld.
De schil, die bedekt is met een kurkachtig netwerk, kleurt van groen naar goudgeel als de vrucht rijp en zoet is.
galiameloen
Het is een meloen waarbij de pitjes gemakkelijk los laten.
Hierdoor is hij goed schoon te maken.De meloen is een kruising tussen een suikermeloen en een cantaloupe.
Hij is groter dan de cantaloupemeloen en heeft een eigen smaak die meer in de buurt van de cantaloupe ligt.
Het meest voorkomende gewicht is een kilo.

De galiameloen heeft meer vruchtvlees dan andere meloensoorten.
Hij is zoet, net als andere meloenen.
Een meloen wordt tijdig geplukt zodat, na transport naar een winkel, de rijpheid en het suikergehalte optimaal zijn.
In de winkel kan een rijpe galiameloen herkend worden aan, onder andere, de kleur en een typische geur.

Deze meloenen groeien nu in Braziliƫ, Spanje, de zuidelijke staten van de Verenigde Staten, Costa Rica en Panama.

De vruchten kunnen bij kamertemperatuur bewaard worden, tenzij ze al in stukken gesneden zijn.
Dan moeten ze in plastic verpakt worden en in de koelkast worden gelegd om de smaak te behouden.