Gevulde broodjes.

Heerlijke gevulde broodjes.
Lekker op een luie zondagmiddag.
Makkelijk te maken met bladerdeeg, een blikje lunchmeat en wat geraspte kaas.
Een vrij goedkope manier om vers gebakken broodjes op tafel te zetten als je naar een voetbalwedstrijd of het schaatsen zit te kijken.
gevulde broodjes
Ingrediƫnten :

6 plakken bladerdeeg.
1 blik lunchmeat.
Geraspte kaas.
Zout.
Peper.
Knoflookpoeder.
Uienpoeder.
Paprikapoeder.

Aantal : 6 stuks


Bereidingstijd : 25 minuten.

Overige benodigdheden :

Diep bord.
Vork en mes.

Oven, voorverwarmd op 220 graden.

gevulde broodjes
Bereiding :

Snijd de lunchmeat in een diep bord eerst fijn.
Prak het daarna met een vork helemaal fijn.

Voeg zout, peper, knoflook-, ui- en paprikapoeder naar smaak toe.

Mix er daarna geraspte kaas naar smaak aan toe.

Verdeel het mengsel in 6 porties.
Doe in elk plakje bladerdeeg een portie.
Vouw het bladerdeeg dicht en druk de rand goed samen zodat de inhoud er tijdens het bakken in de oven niet uit kan komen.

Bak ze op een rooster met wat bakpapier er onder.

Zelf gebruik ik een oven pizza-schaal.
Hier heb ik een teflon zeiltjeĀ  voor gekocht die gebruikt worden voor in een scottelbraai.
Deze zijn uitstekend geschikt voor in de oven, makkelijk af te wassen en zo dus herbruikbaar.

Bak de gevulde broodjes op 220 graden voor ongeveer 15 minuten.
Laat ze even afkoelen en serveer ze lekker als je bijvoorbeeld schaatsen gaat kijken.
gevulde broodjes