Groentecurry met eiermie.

Groentecurry met eiermie. Echt een diepvries leegmaken recept.

Deze groentecurry met eiermie gebruiken we vaak om de diepvries leeg te maken.
Aangezien er na verloop van tijd kleine hoeveelheden groentes overblijven die niet meer genoeg zijn om apart te bereiden.
Denk hierbij aan broccoli, bloemkool, doperwten, tuinbonen en prei of wortel.
Eigenlijk maakt het niet uit welke groentes er in de pan gaan, zolang het maar geen a la minute spinazie of rode kool is.
Groentecurry
Ingrediƫnten :

4 aardappelen.
300 tot 400 gram diepgevroren groentes.
25 gram boter.
1 ui gesnipperd.
Theelepel knoflookpoeder.
Beetje ketjap manis.
1 eetlepel kerriepoeder.
Zout en peper.
125 tot 160 gram eiermie.

Vlees zoals saucijzen of grove worst.

Aantal personen : 4


Bereidingstijd : 15 tot 20 minuten.


Overige benodigdheden :

Kookpan voor de eiermie.
Hapjespan.
Braadpan voor de worst.
kookpannen voor de groente en de aardappel.

Bereiding :

Snipper de ui, schil de aarappels en snijd deze in blokjes fijn.
Kook voldoende water voor de aardappelblokjes en kook de aardappel voor 5 minuten.

Bak de saucijzen of grove worst volgens de verpakking.

Kook de diepgevroren groente ook voor ongeveer 5 minuten.
Voeg de boter in de hapjes pan en bak de ui met de knoflookpoeder.
Voeg wat ketjap manis bij de ui.Kook de eiermie volgens de verpakking.
Voeg de aardappel bij de ui en niet veel later de groente.
Roerbak dit gaar, voeg de kerriepoeder er bij.
Zorg er voor dat er voldoende boter of olie in de pan blijft zodat het niet aanbakt.
Eventueel wat boter of olie er tijdens het roerbakken aan toe blijven voegen.
Groentecurry
Serveer de groentecurry en de eiermie apart.
Zo heeft u een heerlijke maaltijd, en uw diepvries weer wat leeg voor nieuwe hoeveelheden groentes.