Hollandse schotel.

De Hollandse schotel, budgettair een goedkoop gerecht.

Wie eens goedkoop wil tafelen, en tevens ook iets gemakkelijk wil maken kan een Hollandse schotel proberen.
Deze schotel is handig uit de diepvries in de supermarkt, maar zelf maken vinden we toch altijd nog wel beter.
Ook op de camping is dit een handig éénpans recept.
Thuis in de keuken bak ik de aardappeltjes altijd even appart om ze net even wat bruiner te krijgen.
hollandse schotel
Ingrediënten :

250 gram gerookte spek in reepjes.
1 ui, gesnipperd.
250 gram champignons.
600 gram aardappels.
Knoflookpoeder.
Paprikapoeder.
Oregano.

Aantal personen : 4


Bereidingstijd : 30 min.


Overige benodigdheden :

Koekenpan.
Hapjespan of braadpan met antiaanbaklaag.

Bereiding :

Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd deze in blokjes.
Niet al te groot, des te eerder zijn ze gaar.
Bak de spek in wat zonnebloemolie in de hapjespan of braadpan.
Bak de aardappels apart in een koekenpan in voldoende zonnebloemolie.

Voeg de ui bij het spek zodra deze wat bruin is geworden.
Voeg als laatste de champignons bij de spek/ui en roerbak alles gaar.
Strooi er een theelepel knoflookpoeder, paprikapoeder en een beetje oregano overheen tijdens het roerbakken.
Voeg de gebakken aardappeltjes er bij zodra alles gaar is.
Serveer het met mayonaise of ketchup.

Heerlijk simpel, maar o zo lekker.

hollandse schotel