Hongaarse Goulash.

 

Hongaarse Goulash komt oorspronkelijk….u raad het al, uit Hongarije.
Flauw, ik weet het.

Goulash geniet wereldfaam als dé Hongaarse specialiteit.
De naam is zo bekend dat zelfs een term als ‘goulashcommunisme’ over de gehele wereld in de geschiedenisboekjes vermeld wordt.
Iedereen weet vrijwel meteen dat hiermee Hongarije wordt bedoeld.Paprika is één van de belangrijkste ingrediënten van de goulash, een gerecht waarover bij ons nogal wat misverstanden bestaan.
Want de echte goulash is een soep met vlees, aardappelen, groenten en deegwaren.

Het is een echt eenpansgerecht is dat je heel langzaam dient te laten sudderen.

Goulash was oorspronkelijk een armengerecht dat door de herders op de Poesta bereid werd boven het kampvuur.
Het Hongaarse ‘gulyás’ betekent trouwens ‘runderherder’.

Ingrediënten :

400 gram Rundvlees.
Roomboter.
6 afgestreken eetlepels bloem.
2 grote uien of 4 kleine uien (in ringen gesneden.)
2 theelepels knoflookpoeder.
2 theelepels paprikapoeder.
Blikje tomatenpuree.
Zout

Aantal personen : 4


Bereidingstijd : 3 uur.

Overige benodigdheden :

Grote braadpan.

hongaarse goulash
Bereiding :

Snijd het vlees in tamelijk grote blokjes, was het, laat het uitlekken.
Pel de uien, en snijd het in halve of hele ringen.
Smelt roomboter in een pan en leg het rundvlees er in en braad het rondom een beetje aan.
Voeg de ui toe en de knoflook en bak het geheel lekker aan.

Strooi de bloem overheen, laat het, roerend, lichtbruin worden.
Voeg 4 dl. water toe, de paprika en de tomatenpuree en laat het gerecht nog 2 1/2 uur stoven.
Af en toe roeren.
Serveer dit gerecht met aardappels, aardappelpuree, rijs of macaroni.