Ijskoffie , heerlijk op een zomerse dag.

Ijskoffie is sterk en zoet.

Ijskoffie is een sterke, zoete, gekoelde drank.
Vaak wordt het geserveerd in een hoog glas met melk of stijfgeklopte slagroom met suiker.
Indien nodig kan de koffie voor het koelen gezoet worden.
ijskoffie
Als alternatief kan bij de koffie een kannetje koude suikersiroop worden gegeven (gemaakt door suiker in een gelijke hoeveelheid heet water op te lossen).

De oorsprong van deze koffie ?

Ijskoffie zou voor het eerst gemaakt zijn in Wenen, nadat in de 17e eeuw koffiebonen waren achtergelaten door de Turken, die de stad zonder succes hadden belegerd.

 

Recept :

Schenk de koude koffie in een grote kan.
Voeg het roomijs en de suiker toe.
Mix alles goed met een staafmixer of blender.
Voeg daarna de melk, de koffiemelk en een snufje kaneel toe en mix alles nogmaals goed door.
Schenk het gemixte drankje in glazen en serveer met een rietje.