Kaasstengels

Als snack komen kaasstengels vaak wel bij ons op tafel.
Heerlijk Netflixen met een biertje en wat kaasstengels is toch wel de ultieme zaterdagavond.


Natuurlijk kun je kaasstengels kopen in de supermarkt.
Nils mis mee, hartstikke lekker, en vaak ook een van de weinige snacks waar geen smaakversterkers aan toe zijn gevoegd.


Maar nu vond ik op het lekkere internet een recept om deze snack zelf te maken.
En dat moet ik natuurlijk uitproberen.


Dus toen mijn lief in de avond thuis kwam van het werk stond er een grote schaal kaasstengels op de keukentafel en rook het heerlijk in huis.
En het was geslaagd, want de schaal ging ’s avonds schoon leeg, op.

Ingrediƫnten :

Geraspte kaas.
6 plakken bladerdeeg.
Eventueel zout.

Aantal personen : 3 – 4


Bereidingstijd :

10 minuten voorbereiding.
15 minuten oventijd.

Overige benodigdheden :

Oven.
Deegroller.
Grote snijplank.
Pizzasnijder.

kaasstengels
Bereiding :

Ontdooi de bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Leg een plak bladerdeeg met het plasticlaagje naar boven op de snijplank.
Haal het plasticlaagje er af en bestrooi het met geraspte kaas.
Leg een volgende plak bladerdeeg op de geraspte kaas, met de kant waar het plasticlaagje zat op de geraspte kaas.
Bestrooi de buitenkant eventueel ook nog met wat kaas, en er mag ook wel wat zout op gestrooid worden.
Maar wees voorzichtig met de zout.
Draai de plak om en bestrooi ook deze kant met kaas en eventueel wat zout.

Rol met een deegroller de plak wat uit, maar maak het niet te dun.

Snijd dunne stroken van 1 1/2 cm breed met de pizzasnijder.

Leg deze stroken op een bakplaat.
Het mooiste is als ze in een wokkel gedraaid zijn, maar het hoeft niet.


Bak de kaasstengels in 15 minuten goudbruin.


Fijne avond.

(Wel dezelfde dag nog op eten, want ze blijven niet knapperig.
Maar dat zal vast niet zo moeilijk zijn lijkt me.)

kaasstengels