Kabeljauw Mediterrane .

Kabeljauw Mediterrane hoort in een goed dieet.

 

Deze Kabeljauw Mediterrane is prima geschikt voor een goed uitgebalanceerd dieet. Vis is eigenlijk een must voor wie gevarieerd en gezond wilt eten en dit recept is laag aan verzadigd vet en ook laag aan calorieën.
Bovendien is het makkelijk en snel te maken en je kan er ook nog eens eindeloos op variëren.
Kabeljauw Mediterrane
Ingrediënten :
1 rode paprika
1 gele paprika
2 uien
2 eetlepels olijfolie
4 tomaten
tijm
80 gram volkoren couscous
2 stukken kabeljauwfilet
peper
2 theelepels Italiaanse kruiden.
1 theelepel knoflookpoeder.
Aantal personen : 2


Bereidingstijd : 30 minuten

Overige benodigdheden :

Snijplank.
Messen.
Spatel.
Hapjespan met deksel.

Bereiding :

Snijd de uien in kleine stukjes.
Maak de paprika’s in blokjes.
Snijd de tomaten in vieren.

Kabeljauw Mediterrane
Fruit de ui in de hapjespan in wat olijfolie.
Voeg de paprika en de tijm er bij en roerbak het geheel goed door.
Maak ondertussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg de tomatenpartjes bij in de hapjespan zodra de paprika’s redelijk gaar zijn.
Bestrooi de Italiaanse kruiden over het gerecht en roer het er door heen.
Bestrooi de kabeljauw met peper en leg de vis bovenop de ui/paprika/tomaat in de hapjespan.
Zet het vuur lager en laat de vis afgedekt langzaam stomen om gaar te worden.
Leg de kabeljauw even apart, schep couscous in een bord en bedek dit met de ui/paprika/tomaat.
Serveer hier bovenop de kabeljauw.Eet smakelijk.
Kabeljauw Mediterrane