Kastanjechampignon aardappel omelet

En nog een vegetarisch recept die goed past in een dieet.
Want ook deze Kastanjechampignon aardappel omelet is arm aan verzadigd vet, suiker en zout maar heeft voldoende voedingsstoffen voor een avondmaaltijd.
Kastanjechampignon aardappel omelet
Ingrediënten voor de kastanjechampignon aardappel omelet:

200 gram vastkokende aardappelen
1 ui
1 bakje kastanjechampignons
2 eetlepels zonnebloemolie
peper
4 eieren
4 eetlepels melk
2 theelepels Provençaalse kruiden

Aantal personen : 2


Bereidingstijd : 15 tot 30 minuten

Overige benodigdheden :

Schilmesjes.
snijplank.
Koekenpan met anti aanbaklaag.
Kookpan.

Bereiding :

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar.

Maak de ui en de champignons schoon.
Snijd de ui in snippers en de champignons in blokjes. Kastanjechampignon aardappel omelet
Verwarm de olie in een hapjespan of grote koekenpan en bak hierin de champignons al omscheppend gaar.
Fruit de ui kort mee.
Voeg de blokjes aardappel toe. Maak het mengsel op smaak met wat peper.
Kastanjechampignon aardappel omelet
Klop de eieren los met de melk en voeg peper en de Provençaalse kruiden toe.
Giet het eiermengsel over het champignon-ui mengsel. Laat de eieren op niet te heet vuur gaar worden.

Kastanjechampignon aardappel omelet