Kattentongen met chocola

Kattentongen zijn lekker bij de koffie.

In het kader van Heel Holland Bakt maar eens het recept van de kattentongen met chocolade uitgeprobeerd.
De kattentongen zelf waren nog niet eens zo erg lastig om te maken, maar de chocolade was dat wel.
Plakkerig, en hoe laat je de koekjes afkoelen zonder dat ze aan elkaar gaan plakken?
Ik heb ze maar in de koelkast weer af laten koelen op bakpapier.
Het resultaat was erg lekker maar ik vond dat ze er mooier uit horen te zien.
Ingrediƫnten :

220 gram patentbloem
200 gram roomboter
200 gram poedersuiker
100 gram eiwit (4 kleine eieren)
5 gram vanillesuiker
Aantal koekjes : 30 tot 40.


Bereidingstijd : 60 min.


Overige benodigdheden :

Kom.
Mixer.
Lepels.
Spuitzak of spuitpistool.
Bakpapier.

kattentongen
Bereiding :

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Volgens traditie moet je de boter kneden tot ze super zacht is en dan mengen met het suiker en daarna de bloem.
Maar ik ben nogal ongeduldig dus ik smelt de boter altijd op een zo laag mogelijke temperatuur.
Daarna klop ik het op met de mixer, voeg de suiker en de vanillesuiker er aan toe en meng dit goed.

Vervolgens voeg ik het eiwit toe en klop dit met de mixer goed door.
De bloem er bij en mengen tot je een mooi deeg heb voor de koekjes.
Met een spuitzak of een spuitpistool maak je lijntje van 5 tot 7 cm op een bakplaat met bakpapier of een teflonzeiltje. De koekjes moet ongeveer 8 cm van elkaar af liggen. kattentongen
Bak de koekjes in 10 minuten gaar.
Wachten op het resultaat.
Smelt ondertussen de chocolade in een steelpan ai ban marie.
Dip de koekjes als ze afgekoeld zijn in de chocolade.
En dan komt de truc die ik dus nog niet onder de knie heb.
Hoe koel je de koekjes af zonder er een zooitje van te maken?
Ik heb ze schuin tegen vorken aangelegd op een snijplank en afgekoeld in de koelkast.
Het resultaat was niet echt mooi vond ik, maar wel heeeeeel lekker.
kattentongen