Kikkererwtenburger met rode paprika.

Vegetarisch eten. Daar heb ik niks op tegen, begrijp me niet verkeerd.
Maar die aantal keren dat wij een vegetarische burger uit de winkel hebben geprobeerd vonden we het niet zo wat.
En ja, ik wil wel een “vervanger” op mijn bordje voor als we eens geen vlees willen eten.

Maar deze kikkererwtenburger komt zeker vaker op ons menu, want deze is lekker.

Ingredi├źnten :

een pot of blik van 400 gram gekookte kikkererwten, uitlekgewicht ┬▒240 gram
1 rode paprika
1 kleine ui.
2 eieren, maat M
1 theelepel knoflook.
1 theelepel gerookt paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
60 tot 100 gram bloem. (Hangt ook af van de hoeveelheid vocht.)
peper en zout naar smaak
paneermeel.

3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie, om te bakken.

Aantal personen : 3 tot 4.


Bereidingstijd :

30 minuten vooraf, 10 minuten bakken.

kikkererwtenburger

Overige benodigdheden :

Keukenmachine.
Plasticfolie.
Snijplank.
Koekenpan.

Bereiding :

Spoel de kikkererwten in een vergiet met koud water af en laat goed uitlekken.
Snijd de paprika en de ui heel fijn.

kikkererwtenburger
Doe de kikkererwten samen met de paprika, ui, knoflook, eitjes, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout in de keukenmachine.
Meng alles, maar maak het niet te fijn.
Schep over in een kom.
Voeg dan bloem toe tot het een stevige massa wordt.
Maak met de hand of een bakring 4 ronde burgers.
Bestrooi een stuk plasticfolie met wat paneermeel.
Leg de hamburgers op het paneermeel.
Nadat je ze hebt verder bestrooid hebt met paneermeel, dek je ze af met een stuk plasticfolie.
Laat ze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie (of olijfolie) en bak hierin de burgers aan beide zijden goudbruin en knapperig.
kikkererwtenburger