Vegetarisch eten. Daar heb ik niks op tegen, begrijp me niet verkeerd. Maar die aantal keren dat wij een vegetarische burger uit de winkel hebben geprobeerd vonden we het niet zo wat. En ja, ik wil wel een “vervanger” op mijn bordje voor als we eens geen vlees willen eten. Maar deze kikkererwtenburger komt zeker vaker op ons menu, want deze is lekker. |
|
Ingrediënten :
een pot of blik van 400 gram gekookte kikkererwten, uitlekgewicht ±240 gram 3 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie, om te bakken. |
Aantal personen : 3 tot 4.
Bereidingstijd : 30 minuten vooraf, 10 minuten bakken. |
Overige benodigdheden :
Keukenmachine. |
![]() |
Bereiding :
Spoel de kikkererwten in een vergiet met koud water af en laat goed uitlekken. |
![]() |
Doe de kikkererwten samen met de paprika, ui, knoflook, eitjes, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout in de keukenmachine. Meng alles, maar maak het niet te fijn. Schep over in een kom. Voeg dan bloem toe tot het een stevige massa wordt. |
![]() |
Maak met de hand of een bakring 4 ronde burgers. Bestrooi een stuk plasticfolie met wat paneermeel. Leg de hamburgers op het paneermeel. Nadat je ze hebt verder bestrooid hebt met paneermeel, dek je ze af met een stuk plasticfolie. Laat ze minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. |
![]() |
Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie (of olijfolie) en bak hierin de burgers aan beide zijden goudbruin en knapperig. | ![]() |
![]() |