Kipstoofschotel met Stokbrood

 

Kipstoofschotel, een heerlijk eenvoudig gerecht met doperwt, champignon en ui.
Ingrediënten :

65 gram bloem.
1/2 theelepel zwarte peper.
1 tot 1.5 kg kip zonder vel. ( kipfilet of kipdijen)
2 eetlepels olijfolie.
1 grote ui in plakken.
450 gram champignons in plakjes.
2 teentjes knoflook.
2 theelepels tijm.
2 theelepels dragon.
1 desertlepel peterselie.
1 theelepel zout.
1/4 liter kippenbouillon of tuinkruidenbouillon.
4 eetlepels water.
300 gram doperwtjes (diepvries)

Overige benodigdheden :

Hapjespan of koekenpan.
Oven (voorverwarmd op 210 graden.)
Ovenschaal.

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 210 graden.
Snijd de kip in grote blokken.
Schut de bloem, peper en de kip in een plasticzak goed door elkaar, zodat de stukken kip mooi bedekt zijn.

Aantal personen : 4 personen

Bereidingstijd : 30 minuten.

Verhit in een anti-aanbakpan wat olie en bak de kip rondom bruin aan.
Doe de kip in een grote ovenschaal.
Verhit de pan opnieuw eventueel met wat extra olie en fruit de ui, champignon, knoflook, tijm, peterselie, zout.
Voeg de bouillon toe en warm het nog even op.
Giet dit mengsel over de kip, dek de schaal af met een deksel en plaats deze voor ongeveer 40 tot 45 minuten in de oven.
Serveer dit gerecht met stokbrood.