Lamsvlees

Lamsvlees, van een schaap, jonger dan een jaar.

Want dat is wat lamsvlees moet zijn.
Vlees van een schaap dat jonger is dan een jaar.
Het kan een zuiglam zijn, jonger dan drie maanden.
Het vlees moet stevig, fijnvezelig, roze rood vlees zijn met een gelijkmatige rand wit vet.
Het vlees is meestal mals en geschikt om te braden, grillen en roosteren.
lamsvlees

Belangrijk in veel keukens.

In Griekenland wordt het langzaam gebraden in kleftico.
In het Midden-Oosten zijn de kebabs blokjes gemarineerd en gegrild lamsvlees en is er het feestelijk gerecht mansaaf waarbij het vlees gestoofd wordt in een pikante yoghurtsaus.
Mechoui, gegeten in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, is een heel lam dat op het spit wordt geroosterd.
In Frankrijk wordt het vlees geroosterd, bedropen met romige bouillon.
In Iran wordt het gestoofd en Mongolen maken het met een pikante saus en is een favoriet gerecht in China.
Onder de moslims in India is het vlees de belangrijkste vleessoort.

Lamsvlees in Nederland.

Er lopen wel schapen in Nederland speciaal voor de lamsvlees productie, maar het meeste wordt toch wel geïmporteerd.
Lam uit Nieuw-Zeeland, Australië en Groot Brittannië.
Met name uit Schotland wordt veel geïmporteerd.
Het vlees uit het zuiden van de wereld wordt niet alleen bevroren geïmporteerd, maar steeds vaker ook vers.