Lange vingers.

Lange vingers zijn luchtige koekjes met veel suiker.

De koekjes zijn vingervormig en gemaakt van een biscuit beslag.
Ze moeten knapperig aan de buitenkant zijn, en wat zachter aan de binnenkant.
Voor het bakken wordt de bovenkant bestrooid met poedersuiker.
Maar consumptie vingers uit de fabriek zie je ook wel veel met gewoon suiker.
lange vingers
Het koekje wordt veel gegeten bij nagerechten zoals ijs, pudding en vruchtenpuree.
Ook wordt het wel gebruikt als wand en soms ook bodems voor koude charlottes.
Lange vingers ontstonden in de late vijftiende eeuw aan het hof van het hertogdom Savoye (Frankrijk), ter ere van een bezoek van de koning van Frankrijk.
koude charlottes

Recept :

Ingrediënten
Porties: 48

4 eieren
125 gr suiker
1 theelepel vanille extract
1/8 theelepel zout
115 gr bloem

Bereidingswijze.

Voorbereiding: 30min › Bereiding: 10min › Klaar in:40min

Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed drie bakplaten met bakpapier. Leg een spuitzak klaar met een spuitmond van 1,25 cm doorsnee.
Splits de eieren. Klop de eidooiers met de helft van de suiker en alle vanille. Mix tot een lichgekleurd geheel in ongeveer 5 minuten.
Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Voeg onder het kloppen zout toe en de resterende suiker tot alles goed gemengd is. Schep voorzichtig de eiwitten door het eidooiermengsel.
Zeef de bloem boven het eimengsel en schep het er voorzichtig doorheen.
Vul de spuitzak met de helft van het beslag en spuit lange vingers van 9 cm op het bakpapier, 4 cm van elkaar af. Herhaal met het resterende beslag.
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de koekjes stevig en goudkleurig zijn. Haal het papier met de lange vingers van de bakplaten en leg op roosters om af te koelen. Verwijder de koekjes van het papier als ze afgekoeld zijn. je kunt de lange vingers goed invriezen.