Linzen spinazie burgers.

Deze Linzen spinazie burgers zijn heerlijke vleesvervangers voor als je een keer geen vlees wilt eten of voor als je vegetariër bent.
Ingrediënten :

240 gr linzen (uit pot of blik) uitgelekt.
70 gr spinazie, vers.
1 groot ei.
20 gr paneermeel.
30 gr bloem.
1 tl cayennepeper.
1 tl komijn.
1 tl nootmuskaat.
1 tl witte peper.
1 tl zoete paprika poeder.
snuf zout.
olie om in te bakken

Aantal personen : 4


Bereidingstijd :

Voorbereiding 15 minuten.
Bakken 10 minuten.

Linzen spinazie burgers

Overige benodigdheden :

Vergiet, mengkom, keukenmachine, koekenpan

Linzen spinazie burgers
Bereiding :

Doe de linzen in het vergiet, spoel ze af onder de kraan en laat goed uitlekken.
Doe de spinazie in de keukenmachine en hak fijn.

Linzen spinazie burgers
Doe nu de helft van de linzen in de keukenmachine en maal even mee, de linzen mogen in grove stukjes blijven maar niet meer heel.
Schep het spinazie-linzenmengsel over in de mengkom en voeg nu de rest van de linzen toe.
Linzen spinazie burgers
Tik een eitje boven de kom en gebruik een lepel om het geheel goed te mengen.
Doe de paneermeel samen met de cayennepeper, komijn, nootmuskaat, peper, zoete paprika en een snuf zout in de kom en kneed het mengsel voor de burgers tot een stevig geheel.
Is het mengsel te nat? Voeg dan nog wat paneermeel toe!
Verdeel de linzenpasta over vier ringen zodat je mooie ronde burgers maakt.
Stop deze Linzen spinazie burgers voor minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
Verwarm wat olie in een koekenpan.
Leg de burgers direct in de warme pan en bak ze lekker  gaar.

Voedingswaarde:

Totaal van geheel = 473 Kcal
Per hamburger van ongeveer 90 gram = 119 Kcal

Linzen spinazie burgers


De linze (Lens culinaris) is de peulvrucht van een gewas dat al voor onze jaartelling op grote schaal verbouwd werd.
Het feit dat de linze wordt genoemd in het Oude Testament, getuigt hiervan.
De eigenlijke linze is het zaad van de plant, dat gedroogd wordt verhandeld, in verscheidene kleuren en groottes.
Linzen hebben tijdens de groei veel warmte nodig, zodat in Nederland en België dit gewas slechts op kleine schaal, en dan meestal in de glastuinbouw of onder een tunnel verbouwd wordt.
De soort komt in de literatuur wel voor onder de naam Lens esculenta.
Deze naam werd echter in 1794 door Moench gepubliceerd en is daarmee een jonger synoniem van Lens culinaris Medik. 1787.
Het genus Lens is slechts klein en komt van oorsprong voor in het Mediterrane gebied (inclusief Klein-Azië). Het behoort tot de Papilionoideae in de familie Leguminosae (of Fabaceae).Bron : Wikipedia