Maanzaad.

Maanzaad komt van een papaversoort.

Maanzaad is het zeer fijne zaad dat afkomstig is van een papaversoort.
De kleur van het zaad is blauwgrijs.
Het heeft een sterke nootachtige smaak.
Het zaad wordt veel gebruikt bij het bakken van brood en crackers.
Ook wordt het toegevoegd aan pasta- en aardappelgerechten.
Het is los verkrijgbaar in supermarkten en reformwinkels.
maanzaad
Maanzaad is erg gezond. Er zit vooral een grote hoeveelheid mineralen in.
Verder zitten er de fytonutriënten oliezuur en linolzuur in.
Beide zijn gezonde, enkelvoudige, onverzadigde vetzuren.
Deze werken goed voor het hart en het brein.

Vitaminen

In het zaad zitten redelijk wat vitaminen.
Het meest zit er thiamine of vitamine B1 in.
Een ons van het zaad is genoeg voor de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) van deze stof.
Natuurlijk eet vrijwel niemand een ons maanzaad per dag op.

Daarnaast zit er veel pantotheenzuur of vitamine B5 in de zaadjes; 65% van de ADH.

Overige vitaminen die het piepkleine zaadje rijk is zijn: foliumzuur of B11(20%ADH), pyridoxine of B6(19%ADH), vitamine E(12%ADH), riboflavine of B2(8%ADH) en niacine of B3(6%ADH).

maanzaad