Macaroni met kip en champignons.

Macaroni met kip en champignons. Vreemd ? Integendeel.

Niet echt een combinatie waar ik snel op zou zijn gekomen.
Ik kwam dit recept tegen in een oud Libelle kookboek dat ik heb.
Een receptenboek uit 1977. Vol met gebleekte foto’s en teksten die heden ten dagen niet meer kunnen.
Zo heb ik er wel meer. Van die oude kookboeken, met teksten over hoe een huisvrouw het eten moet serveren enzovoort.
Nu in 2018 kan dat toch echt niet meer.

Maar de recepten die er in staan zijn wel nog steeds van deze tijd.
Sterker nog. Ze zijn vaak beter dan uit veel huidige moderne kookboeken.

Ingrediƫnten :

4 tot 6 kippendijen.
1 theelepel knoflook.
2 dl kippenbouillon.
Marjolein, tijm, zout en peper.
250 gram champignons.
1 ui, fijngesneden.
200 tot 250 gram macaroni.
Eetlepel bloem.

Aantal personen : 4


Bereidingstijd : 60 minuten.

Overige benodigdheden :

Koekenpan.
Braadpan.
Maatbeker.

Bereiding :

Kook de macaroni volgens de verpakking.

Snijd de kippendijen in stukken.
Snijd de champignons in vieren.
Snijd de ui fijn.

Meng wat zout en peper door het kippenvlees, en bak het licht bruin in de braadpan.
Voeg de bloem bij het vlees, en roerbak alles goed door elkaar.

Voeg de bouillon langzaam bij het kippenvlees.
Naar smaak wat marjolein, tijm en peper nog toevoegen.

Laat dit ongeveer 30 tot 35 minuten gaar worden met de deksel op de pan.

Bak de ui en de champignons in een koekenpan gaar.
Voeg de champignon/ui bij de kippendijen.
Serveer de macaroni apart bij de kip in champignons.