Macaroni.

Macaroni, meest gebruikte pasta soort.

Macaroni is een pasta gemaakt van harde tarwe (durum tarwe).
Oorspronkelijk komt het uit Italië.
Volgens een wereldwijde misvatting was het de ontdekkingsreiziger Marco Polo, die de pasta in 1292 naar Italië heeft gebracht na een lang verblijf in Azië.
Maar het blijkt dat het daarvoor reeds populair was in Italië.
macaroni

Hoe wordt het gemaakt ?

Zoals eerder vermeld wordt het gemaakt van harde tarwe (durum tarwe) en water.
Deze wordt onder hoge druk door een matrijs geperst.
De pasta kan recht zijn, maar ook gebogen en dan wordt het elleboogjes genoemd.
De elleboogjes krijgen deze typische vorm doordat de pastasliert middels een scheefgeplaatste ring aan een zijde wordt afgeremd.

De naam komt van het Italiaanse maccheroni.
Een eventuele andere naam is chifferi of lumaconi, die verwijzen naar de grotere maten van de elleboogjes.

Recepten.

Uiteraard hebben we een aantal recepten op deze site staan met de geliefde pasta.

Denk maar aan een macaroni op zijn Turks.
Of de pasta met kip en champignons.