Nasi mix 1.

De nasi mix zoals hij zelf gemaakt is, is veel lekkerder.

De nasi mix, maar ook Bami, Macaroni etc uit de kant en klaar bevatten veel zout, suiker en bovendien vaak smaakversterkers, gistextracten en wat al niet meer.
Ze smaken altijd hetzelfde ongeacht welk jaargetij en welke kruiden er zijn gebruikt.
Terwijl wij het juist lekker vinden dat er elke keer smaak nuances in de kruidenmengsels zitten.Voor meer informatie over Nasi Goreng.
Voor de nasi mix :

1 grote of 2 kleine uien.
1 theelepel knoflookpoeder.
1/2 theelepel Komijnpoeder.
1 theelepel Korianderpoeder.
1 theelepel Gemberpoeder.
1 theelepel Laospoeder.
1 theelepel Citroengras poeder.
1/2 theelepel Pimentpoeder.
1 theelepel Kurkumapoeder.
1/2 theelepel Cayennepeper.
1 theelepel Paprikapoeder.
1 theelepel Kerriepoeder.
1 theelepel Zout.

Klein scheutje Ketjap Manis.
Klein scheutje Zonnebloem olie.

 
Bereiding van de nasi mix :

Pel de ui en snijd hem in delen voor in mixer of kleine blender.
(ik heb bij mijn staafmixer zo’n hakselaar om het in te doen.)
Giet hierbij de ketjap manis en de zonnebloem olie.
Voeg de kruiden hierbij en meng het geheel met de staafmixer of keuken machine.

Eventueel recept voor de nasi mix :

Rijst.
Gehakt.
Roerbakgroente.

Bereiding :

Kook de rijst.
Roerbak het gehakt totdat het bruin is.
Voeg de nasi mix erdoor en roerbak voor ongeveer 2 minuten mee.
Voeg de roerbakgroente hierbij en bak dit op hoog vuur vervolgens tot de groente beetgaar is.
Meng de gekookte rijst erbij en ziedaar een geweldige smakelijke pan Nasi.

Breng eventueel op smaak met Sambal.