Nectarine.

Sappige nectarine, brengt je in zuidelijke sferen.

De nectarine is een ronde vrucht met een glanzende rode schil.
Het heeft aromatisch, sappig vruchtvlees rond een grote pit.
De vrucht is een variëteit van de perzik.
Je kunt ze vers eten, toevoegen aan vruchtensalades.
Maar je kan ze ook stoven of bakken.
nectarine

Wist je dat?

Een nectarine weegt ongeveer 100 gram en telt mee voor 1 stuk fruit.
Deze zoete en sappige lekkernij hapt heerlijk weg, daar lust je er wel meer van!

Waar let ik op bij het kopen van nectarine?

Koop nectarines die lekker ruiken en een gave schil hebben.

Hoe bewaar ik nectarine?

Bewaar de vruchten op een koele plaats (12-15ºC), ze blijven dan tot 3 dagen goed.
In de koelkast kun je ze ongeveer 1 week bewaren.
Koude temperatuur heeft echter negatieve uitwerking op de smaak en aroma van deze vrucht.

Wat kan ik met nectarine?

  • Zo uit de hand.
  • In een salade met b.v. verse geitenkaas en aardbei.
  • samengesteld in vruchten- en groentesalades.
  • In stukjes met schuimkop van stijfgeklopt eiwit, even onder grill bruin laten worden.
  • Lekker in taart of gebak.
  • In sorbet(ijs).

Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van de vruchten?

Je kunt ze met schil en al opeten, net als een appel.
Je kunt de vrucht halveren door ze rondom in te snijden en de helften van de pit met de volle hand af te draaien.

Bewaartijden

Diepvries: 8-12 maanden
Koelkast: 3-7 dagen
Fruitschaal: 1-3 dagen