Nootmuskaat – Myristica fragransDe pit van de vrucht van de muskaatboom, die bedekt wordt door foelie, is de nootmuskaat. Als de foelie verwijderd is, worden de noten gedroogd. |
![]() |
Herkomst en eigenschap.De muskaatboom is een tropische plant die het beste in een nat, warm klimaat gedijd. De plant groeit het liefst op een natte bodem. Oorspronkelijk komt de muskaatboom uit de Banda-eilanden en de noordelijke Molukken in Indonesiƫ. Culinaire toepassingen : U kunt het geraspt toevoegen aan puddingen, vla, ijs of aan warme kruidige dranken zoals bisschopswijn. |
|
Medicinale Toepassingen :
In India werd het gebruikt tegen hoofdpijn, bij slapeloosheid en incontinentie. |
![]() |
Bewaren :
De noten zijn 3 tot 4 jaar houdbaar.
|
|
Andere Toepassingen :
Het wordt gebruikt in de cosmetica-industrie voor zeep, shampoo en parfum. |