Paradijskorrels – Aframomum MeleguetaParadijskorrels waren vroeger in Afrika en Europa een gewaardeerde specerij in de keuken. Nu worden ze vrijwel alleen nog gebruikt in de landen van herkomst ( Ghana, Liberia, Nigeria en Kameroen) en (in mindere mate, meestal in kruidenmengsels) ook nog wel in Marokko en Tunesië. Er is niet echt makkelijk aan te komen in Europa. |
![]() |
Culinaire toepassingen :
De smaak van paradijskorrels is heet, pittig en aromatisch, waardoor ze geschikt zijn voor elk gerecht waarin u normaal gesproken zwarte peper zou gebruiken. |
|
Medicinale Toepassingen :
In West-Afrika worden de zaden ingenomen voor diverse kwalen, waaronder menstruatiepijn en overvloedige melkproductie bij zogende vrouwen.
|
|
Eventueel recept : Pittige ovenschotel met ricotta. Ingrediënten :800 gram vlees naar keuze. Handvol paradijskorrels. 2 koppen (500 gram) ricotta 10 gram Franse mosterd 1 theelepel gemalen kruidnagel. 1/2 kop slagroom (125 ml)
|
|
Bereiding :
Verwarm een oven op 200 graden. Zet het 10 minuten (of tot het vlees gaar is) in de oven. Serveer het direct uit de oven.
|