Preicurry met kikkererwten, en rijst

Deze Preicurry met kikkererwten is een heerlijke veganistische schotel die voldoende voeding bied als avondmaaltijd.
Ideaal voor als u wilt afvallen en past in heel veel diëten.
Kikkererwten hebben een pure smaak en een lekkere bite.
Ze zijn ideaal om mee te variëren, bevatten voldoende vezels en eiwitten en komen in deze preicurry helemaal tot zijn recht.
Ik weet zeker dat niet alleen vegetariërs dit gerecht lekker vinden.
En mocht je er toch vlees aan willen toevoegen dan zou ik blokjes kip adviseren.
Ingrediënten :

  • 100 gram zilvervliesrijst
  • peper
  • gemberpoeder
  • 2 uien
  • 1 theelepel knoflook
  • 500 gram prei
  • 1 tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel koriander
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ca. 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 klein blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 220 gram)
Aantal personen : 2


Bereidingstijd : 15-30 minuten

 

Preicurry

Overige benodigdheden :

Snijplank.
Mes.
Hapjespan of hogepan met anti-aanbaklaag.

Preicurry
Bereiding :

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de prei schoon.

Preicurry
Snijd de ui in snippers, de prei in stukken van 3 cm en de tomaten in blokjes.
Fruit de ui, de knoflook, koriander, de gember, de komijn en de kerrie in de olie tot het gaat geuren.
Voeg de prei en de tomaten toe en stoof de groente in ca. 6 minuten gaar.
Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en warm ze mee met de groente.
Serveer de preicurry bij de rijst.
Preicurry