Quiche met bladerdeeg.

Quiche. Een eenvoudige quiche van bladerdeeg met een vulling van Ham of Lunchmeat, champignons, ei en kaas.
Dat gaat er op een zondag altijd in na een stevige wandeling.
Dit recept is ruim voldoende voor twee personen, voor drie kan ook nog wel.
Bij ons blijft er vaak wel wat over.
Ingrediënten :

6 á 7 plakjes bladerdeeg

Hamblokjes of Blokjes lunchmeat
250 gram Champignons.
4 eieren.
Geraspte kaas.



Overige benodigdheden :

Springvorm.
Oven.

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smeer een ronde lage schaal of springvorm van zo’n 20 cm doorsnee in met boter.
Bedek de bodem en de rand van de schaal met de plakjes bladerdeeg.

 

Snijd de ham of lunchmeat in blokjes, en de champignons in plakjes.

Doe het mengsel in de schaal of springvorm en strooi nog wat kaas bovenop.

 

Giet de geklopte eieren eroverheen.
Vouw het bladerdeeg over de ingrediënten.

30 minuten op 200 graden C. en je hebt een heerlijke gerecht.
Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter.
De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room.
Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd.
Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend. De meest bekende is de Quiche Lorraine, waarbij spek en kaas de hoofdingrediënten vormen.
Een Alsacienne is een Quiche Lorraine met ui.
Tarte flambée (Duits: Flammkuchen) is een met Quiche vergelijkbaar product, al lijkt Tarte flambée meer op pizza.
Het is afkomstig uit Lotharingen, wisselend een Duitse of een Franse streek.
De verfranste naam is afgeleid van een woord uit de streektaal dat verwant is aan het Duitse woord Kuchen (koek).