Er gaat niets boven een lekkere kom rundvleessoep op een mooie zondagse dag.
Want voor rundvleessoep moet je wel even de tijd nemen als je hem helemaal zelf maakt. Soep recepten gaan niet vaak terug tot aan een middeleeuwse bron, er zijn niet echt recepten voor bouillon overgeleverd. |
|
Ingrediënten :
2 runder mergpijpen. Kommetje soepgroenten. |
Aantal personen : 4 tot 6
Bereidingstijd : 3 tot 4 uur. |
Overige benodigdheden :
Grote kookpan – ca 3 liter |
![]() |
Bereiding :
Breng 3 liter water aan de kook en voeg de mergpijpen toe. Laat dit gedurende 2 tot drie uur rustig koken. |
![]() |
Zeef de bouillon door een vergiet, waardoor je de mergpijp, laurierbladen en het meeste van de peterselie en bieslook verwijdert. Voeg de runderpoulet, de soepgroenten en wat paprikapoeder toe aan de bouillon. Breng het verder op smaak met de rest van de kruiden en eventueel nog wat zout. Laat het geheel nogmaals een uur zachtjes koken. |
![]() |
Eet smakelijk. |