Schouderkarbonade – gemarineerd.

Schouderkarbonade – gemarineerd, zelf het lekkerst.

Naturel is het natuurlijk al lekker, maar gemarineerd is schouderkarbonade ook lekker.
En eigenlijk vind ik het gemarineerd lekkerder.
Je kunt schouderkarbonade gekruid kopen bij de slager, makkelijk en snel.
Maar ik marineer het liever zelf. Dan weet ik wat voor kruiden en specerijen er zijn gebruikt. En dat het gegarandeerd zonder smaakversterkers is.

Is marineren lastig? Wel nee. Kies je kruiden die je graag wilt gebruiken en probeer.
Neem voor de eerste keer niet al te veel kruiden en specerijen. Zout, knoflook, ui-poeder en zoete paprika bijvoorbeeld.
En smaken deze combinaties? Dan kun je er aan gaan toevoegen of weg laten.
Mosterdpoeder, gedroogde peterselie of bijvoorbeeld dragon. Die laatste doet het ook heel erg goed bij dit vlees.
Noteer elke keer als je een kruidenmix hebt gebruikt welke kruiden je hebt gebruikt zodat je de volgende keer op die basis kunt voortborduren.
Zo heb ik het kruiden van mijn gerechten ook onder de knie gekregen.

Hoe heb ik het deze keer gedaan?

Ingrediƫnten :

2 schouderkarbonade – naturel.
6 of 7 eetlepels zonnebloemolie.

Kruiden en specerijen :

Zout.
Knoflookpoeder.
Ui-Poeder.
Gerookte paprika poeder.
Cayennepeper.
Gedroogde peterselie.
Fenegriek-poeder.

Aantal personen : 2


Bereidingstijd :

Marineren 15 tot 20 minuten.
Braden 20 minuten.

Schouderkarbonade

SchouderkarbonadeOverige benodigdheden :

Klein kommetje.
Grote schaal.

Bereiding :

Haal de schouderkarbonade op tijd uit de koelkast of vriezer.
Het vlees moet eigenlijk op kamertemperatuur zijn als je het gaat marineren.

Meng 1 theelepel zout, 1 theelepel van de knoflook, ui en fenegriek in het kommetje.
Voeg een halve theelepel cayennepeper er bij en een dessertlepel peterselie.
Als laatste doe je er twee theelepels paprikapoeder doorheen.

Doe in de grote schaal de zonnebloemolie en meng daar de kruiden goed doorheen.

Doe de schouderkarbonade goed door dit mengsel heen en laat het afgedekt 15 tot 20 minuten staan.
De kruiden en het zout kunnen dan een beetje in het vlees trekken.

Schouderkarbonade

 

Bakken of braden?

Bakken natuurlijk, niet al te lang zodat de schouderkarbonade mals blijft en niet uitdroogt.
Gewoon met margarine of roomboter in een koekenpan snel bruin bakken en daarna op een lager vuurtje in 20 minuten gaar bakken.