Soepstengels. Lekker voor bij de soep natuurlijk. Maar ook prima om te gebruiken als snack voor bij de borrel. En het recept van soepstengels is helemaal niet moeilijk. |
|
Ingrediƫnten :
150 gram bloem. Oregano, tijm, rozemarijn, zout. |
Aantal personen : 2 Bereidingstijd : 40 minuten voorbereiding. |
Overige benodigdheden :
Bakplaat. |
![]() |
Bereiding :
Voeg de bloem, gist, water, suiker en zout bij elkaar in een beslagkom. Zet het deeg onder een theedoek we en laat het voor 30 minuten rijzen. |
![]() |
Kneed het deeg nogmaals door elkaar. | ![]() |
Verwarm de oven voor op 220 graden. | ![]() |
Maak van het deeg op bakpapier een ronde of vierkante lap van ongeveer een cm dik. Snijd met een pizzasnijder het deeg in repen van ongeveer een cm breed. Strooi de kruiden over het deeg en plaats het voor 20 minuten in de oven. |
|
Als het goed is zijn de repen niet weer aan elkaar gebakken, als dat wel het geval is dan breek je ze op de snijranden makkelijk weer van elkaar. Laat de stengels afkoelen en dan kun je ze voor de soep gebruiken of zo op eten als snack, |
![]() |