Broodbeleg spaghetti spread, maar het kan natuurlijk ook van macaroni, of bami.
Eten weggooien is zonde, want het is vaak de volgende dag ook nog prima te eten. En dan denk ik altijd aan de boerenkool die bij ons thuis overbleef. De volgende dag ging dat in de roomboter in een koekenpan, en werd het opgebakken tot het bruine korstjes kreeg. En dit geld natuurlijk voor veel meer maaltijden. Maar sinds we allemaal druk aan het werk zijn, is er vaak de volgende dag geen tijd meer voor het opbakken van kliekjes. En zie daar de spaghetti spread is geboren. |
|
Ingrediƫnten :
Overgebleven Spaghetti. (Maar macaroni mag natuurlijk ook.) |
Bereidingstijd : 10 minuten. |
Overige benodigdheden :
Keukenmixer, of staafmixer. |
![]() |
Bereiding :
Stop de spaghetti in de mixer samen met 1 eetlepel zonnebloemolie. |
![]() |
Pureer de spaghetti fijn. Als het te droog blijft voeg je er telkens weer een eetlepel olie aan toe. Doe dit per keer, zodat het niet te vet wordt. |
![]() |
Bewaar de spaghetti spread in een glazen potje in de koelkast. | ![]() |
En u heeft een heerlijke hartige broodbeleg voor een paar dagen. | ![]() |