Spaghetti spread, want weggooien is zonde.

Broodbeleg spaghetti spread, maar het kan natuurlijk ook van macaroni, of bami.

 

Eten weggooien is zonde, want het is vaak de volgende dag ook nog prima te eten.
En dan denk ik altijd aan de boerenkool die bij ons thuis overbleef.
De volgende dag ging dat in de roomboter in een koekenpan, en werd het opgebakken tot het bruine korstjes kreeg.
En dit geld natuurlijk voor veel meer maaltijden.


Maar sinds we allemaal druk aan het werk zijn, is er vaak de volgende dag geen tijd meer voor het opbakken van kliekjes.
En daarom kwam ik op deze Spaghetti spread.
Want dat was er nog over van de vorige dag.
En aangezien er geen tijd was voor het opbakken, bedacht ik me wat je er nog meer mee kunt doen.
Wat gaat er in spreads voor op brood ? Hoe bereiden ze dat voor dat het in het potje gaat ?


En zie daar de spaghetti spread is geboren.
Het is heerlijk hartig voor op brood. Je kunt het nog zeker wel een aantal dagen bewaren in de koelkast.
Stop het in een oud glazen jam potje of (zoals ik doe) in een mooie weckpot.
Kook het glas even uit in de magnetron of zet er kokend heet water in voor een tijdje zodat het redelijk steriel is.

Ingrediƫnten :

Overgebleven Spaghetti. (Maar macaroni mag natuurlijk ook.)
1 of twee eetlepels zonnebloemolie.

Bereidingstijd : 10 minuten.
Overige benodigdheden :

Keukenmixer, of staafmixer.

spaghetti spread
Bereiding :

Stop de spaghetti in de mixer samen met 1 eetlepel zonnebloemolie.

Pureer de spaghetti fijn.
Als het te droog blijft voeg je er telkens weer een eetlepel olie aan toe.
Doe dit per keer, zodat het niet te vet wordt.
Bewaar de spaghetti spread in een glazen potje in de koelkast.
En u heeft een heerlijke hartige broodbeleg voor een paar dagen.