Stamppot rauwe andijvie met kaas.

 

Vooral in de wintermaanden gaat een stamppot rauwe andijvie met kaasblokjes er altijd wel in.
Het is een makkelijk recept om te maken.
En is heerlijk met een rookworst te serveren.
Ingredi├źnten :

Voor 4 personen aardappelen.
1 krop andijvie of een zak voorgesneden en gewassen andijvie (ca, 600 gram tot een kilo.)
1 Rookworst.
300 gram jonge kaas.

andijvie
Overige benodigdheden :

Kookpan voor de aardappelen. (zeker 3 liter pan.)
Kookpan om rookworst warm te maken.
Stamppotstamper (Optioneel.)

Bereiding :

Schil de aardappels en snijd ze fijner. Kleinere stukken aardappel zijn sneller gekookt dan een hele.
Kook de aardappel in voldoende water.
Maak een pannetje water aan de kook, om de rookworst op te warmen.
Bij een krop andijvie. Goed wassen.
De onderste gedeelte er af snijden.
De bladeren fijn snijden.

Aantal personen : 4

Bereidingstijd : 30 tot 40 minuten.

Stampen maar.

De aardappelen stampen of prakken tot een grove puree.
Als het te droog is met wat melk smeuïger maken.
De rauwe andijvie er aan toevoegen.
Eventueel wat witte peper en zout toevoegen.De kaas in blokjes snijden van ongeveer een cm.
Deze bij de stamppot doen en goed doorroeren.
Even met de deksel er op laten staan zodat de kaas wat kan smelten.