Stoofschotel uit de polder..

Weer eens heerlijk de tijd gehad voor een stoofschotel.
Voor een goeie stoofschotel moet je nu eenmaal de tijd hebben, althans dat vind ik, aangezien een stoofschotel alleen maar lekkerder wordt als hij lang op staat.
En die tijd daar zit hem nu eenmaal in.
Tijd, wie heeft het nog, om voldoende aandacht te geven aan wat men eet.
Ingrediënten :

500 gram rundvlees.
1 ui.
1 paprika rood.
1 winterwortel.
200 gram champignons.
Boter.
1 blikje tomaten puree.
125 gram spekreepjes.
1 eetlepel maizena.
3 deciliter bouillon.
Tijm.
Rozemarijn.Peper en zout.

Voor de bouillon gebruik ik altijd de Heldere drinkbouillon van de Natur compagnie.
Of de Heldere Bouillon tabletten van Cenovis.
Beide zijn zonder smaakversterkers te krijgen bij een biowinkel.

stoofschotel
Bereiding :

Snijd de ui in halve ringen, de wortel in plakken of halve plakken.
Maak de paprika schoon en snijd het in blokjes.
Halveer de champignons als ze klein zijn of in vieren als ze erg groot zijn.
Snijd het rundvlees in niet al te groot poulet.
Verwarm boter in een braadpan.
Bak de spekreepjes. Verwijder ze uit de pan, braad het poulet bruin.

Voeg de ui en de wortel toe en roerbak dit ongeveer 5 min.
Maak de bouillon klaar.
Voeg de tomatenpuree toe met een theelepel Tijm en Rozemarijn.Giet de bouillon er over en roer het geheel goed door.
Laat dit ongeveer 2 uur stoven met een deksel op de pan.
Af en toe roeren kan geen kwaad.Voeg de spekreepjes, de paprika en de champignons erbij en laat dit ongeveer nogmaals een 15 minuten stoven.
Voeg eventueel wat water toe als het geheel wat te droog is.
Als alles gaar is kun je met een maizena papje het overtollige vocht wat inbinden tot een saus.Breng op smaak met peper en zout.

Ik serveer het graag met stokbrood.

​