Maismeel.
De kleur van de tortilla varieert afhankelijk van het type mais dat gebruikt wordt; zo kun je witte, gele, blauwe, paarse en zelfs rode tegenkomen. Taco’s worden gegeten met de hand.
Taco recept.
Voor 8 tortilla’s.
- 300 gram tarwemeel of maismeel (of masa harina)
- een paar eetlepels olijfolie (of reuzel of boter)
- 100 ml lauwwarm water (hoeveelheid afhankelijk van meel)
- ½ theelepel zout
Kneed op het werkvlak een glad en soepel deeg.
Blijf kneden tot het deeg niet meer aan het werkvlak blijft plakken.
Voeg meer water toe als het deeg niet soepel wordt.
Vorm er een bol van, dek hem af en laat het deeg 30 minuten rusten.
Verdeel het deeg in 8 porties en rol ze uit tot dunne plakken van ca. 15 cm doorsnee.
Rollen tussen 2 vellen bakpapier is ook een optie om ze mooi dun te krijgen.
Er zijn speciale tortilla persen in de handel verkrijgbaar.
Bak de tortilla’s in een hete, droge, dikke koekenpan of op een hete plaat aan elke kant 1 minuut tot ze bruine plekjes krijgen.
Houd ze tot gebruik warm onder een theedoek. |