Tuinkruidensaus.

 

Tuinkruidensaus is goed te gebruiken op veel vlees, vis en groente recepten. En eigen gemaakt is hij toch het lekkerst.
En zo moeilijk is het niet hoor.
Ingrediƫnten :

40g roomboter.
1 eetlepel gehakte peterselie.
1 eetlepel gehakte dille.
1 eetlepel gehakte basilicum.
1 eetlepel gehakte bieslook.
30g bloem.
2dl bouillon.
1dl room.
1 eidooier.
zout.
peper.
citroensap.

Overige benodigdheden :

Steelpan

Bereidingstijd : 10 minuten
Bereiding :

Smelt de boter in een pan en fruit de peterselie, dille, basilicum en bieslook enkele minuten.
Bestrooi het geheel met bloem en laat dit al roerend lichtgeel fruiten.
Voeg beetje voor beetje de bouillon toe en blijf roeren tot er een gebonden gladde saus ontstaat.
Breng de saus aan de kook en laat haar circa 5 minuten zachtjes doorkoken.

Klop de eidooier los met de room en voeg het mengsel toe aan de saus.
Laat de saus niet meer koken.
Breng de saus op smaak met zout en citroensap.

aardappel anders

 

 

Recept Aardappel anders met eigen tuinkruidensaus.