Uiensoep – Snel.

 

Uiensoep op de snelle manier klaargemaakt is altijd lekker.
Of het nu een koude winterdag is, of een zomerse zwoele avond.
Als je wel eens soep maakt met gebruik van bouillonblokjes, dan is deze soep zeker een aanrader.
uiensoep
Ingrediënten :

3 uien.
1 liter water.
Bouillonblokjes voor 1 liter.
1 desertlepel peterselie.
Tijm.
Foelie.
50 gram Bloem.
50 gram Boter.
Peper.
Geraspte kaas, oud.

Aantal personen : 4


Bereidingstijd : 15 minuten.

Overige benodigdheden :

Snijplank.
2 liter pan.

uiensoep
Bereiding :

Kook het water met de bouillon en de kruiden.
Snijd de uien in dunne schijven.

Laat de boter smelten in een pan, fruit hierin de ui gedurende 10 minuten totdat ze lichtbruin zijn. uiensoep
Voeg de bloem toe en roer het geheel tot een roux.
Voeg langzaam de bouillon toe, en laat het geheel nog even koken.
uiensoep
Voeg als laatste de geraspte kaas toe. Het liefst vlak voor het opdienen. uiensoep
De uiensoep kent een lange geschiedenis.
Zo werd de soep al in de tijd van de Romeinen gegeten.
In die tijd werd het gezien als een soep voor de arme bevolking, omdat uien goedkoop waren en veelvuldig voorkwamen.En heden ten dagen is het nog steeds één van de bekendere soepen.
Waarom? Omdat het simpelweg zo`n lekkere soep is.
Het beste is de soep in een kommetje op te dienen en te bestrooien met geraspte kaas.
Daarnaast is een stukje stokbrood met gesmolten kaas op de soep erg lekker.
De soep is geschikt als voorafje voor veel menu`s.