Walnoot

 

Een walnoot is een noot in een harde, ronde dop.
De noot bestaat uit twee diepe geribbelde lobben van mild smakend, roomwit vruchtvlees.
De walnoot wordt als snack gegeten, toegevoegd aan vullingen en salades en in taarten.
Ook wordt het wel in koek en snoep verwerkt.
Ze zijn heel en gepeld (in pakjes of blik) en ingelegd verkrijgbaar.
Ook wordt de walnoot tot olie geperst die gebruikt wordt in salades en gebruikt wordt bij gekookte groente.
walnoot
Recept :

Walnootkoekjes.

Voorbereidingstijd : 10 minuten.
Totale bereidingstijd : 15 – 20 minuten.
Aantal : 28 stuks.

Ingrediënten :

200 gram zachte boter.
1/2 kopje suiker.
250 gram gezeefde bloem.
1/2 kopje walnoten, gehakt.
1/4 kopje suiker.
1 theelepel kaneel.

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bestrijk een bakplaat met boter of olie of gebruik bakpapier.
Boter en suiker in een kom kneden tot het luchtig is.
De bloem er bij voegen en kneden tot een mooi deeg.

Voor de vulling de walnoot, suiker en kaneel in een kom mengen.

Steeds een volle eetlepel deeg tot een balletje kneden. Met een duim een kuiltje er in drukken en hierin een theelepel vulling stoppen.
Deze bal op de bakplaat leggen en licht plat drukken.

De koekjes in 15 tot 20 minuten goudbruin bakken.
Op een rooster laten afkoelen.

​