Deze witte kool met appel en kaas is een aangepast recept wat ik vond in een receptenboekje dat ik ooit eens heb gekocht in zo’n witte boekenzaak. Soms hebben ze daar wel eens van die receptenboekjes voor een euro of drie waar vaak verrassende recepten in staan. En dan zul je altijd zien dat je niet de juiste ingrediĆ«nten in huis hebt, of het is niet verkrijgbaar in de supermarkt. Zo ook met dit recept, waar ik de Chinese kool dus vervangen heb met gewone witte kool, maar het zou net zo goed met welke andere koolsoort kunnen lijkt me. |
![]() |
Ingrediƫnten :
Zak (350 gram) witte kool. |
Aantal personen : 2 – 3
Bereidingstijd : 30 min. |
Overige benodigdheden :
Grote braadpan. |
![]() |
Bereiding :
Schil de appel en snijd deze in blokjes. |
![]() |
Verhit de olie in de braadpan en bak de spek. Voeg de ui er bij en roerbak het geheel voor een minuut of twee. |
![]() |
Voeg daarna de kool en de appel er bij en roerbak dit op redelijk hoog vuur ca. 4 minuten. | ![]() |
Schep de mais en de geraspte kaas erdoor, en warm dit nog enkele minuten door. Breng het op smaak met zout en peper. |
![]() |