Yoghurt.

Yoghurt, een echt melkproduct.

Yoghurt is een dik, romig, zuur smakend melkproduct dat verkregen wordt door gisting van ingedikte melk.
Het kan in allerlei gerechten worden verwerkt.
Het vormt de basis van een aantal dipsauzen uit het Midden-Oosten en wordt gebruikt in soepen, stoofgerechten en curry’s.
Yoghurt
Yoghurt wordt ook in sladressings en in sauzen voor warme, gekookte groente gebruikt.
Bij veel Indiase gerechten, zoals tandorigerechten en kormacurry’s wordt het gebruikt om vlees malser te maken.
Yoghurt

Het toetje.

Als nagerecht kan yoghurt gezoet worden met honing, vers fruit of gestoofde vruchten.
Limonade, suiker, bastaardsuiker en eventueel vla kunnen ook toegevoegd worden om er een dessert van te maken.

In koekjes.

Yoghurt kan prima worden verwerkt in cakes, kwarktaarten en koekjes.

Gezond.

Natuurlijke yoghurt die culturen bevat als Lactobacillus aciphilus en Bifidobacteria bacterium zou een positief effect op het spijsverteringsstelsel hebben.
Men denkt dat deze culturen bijdragen aan een gezonde darmflora door bacteriƫn die normaal aanwezig zijn, maar bijvoorbeeld vernietigd kunnen worden door een infectie of medicijnen zoals penicilline.
De geneeskrachtige eigenschappen worden vaak genoemd als de oorzaak van het feit dat de mensen in de Kaukasus zo oud worden.

In de winkel.

Het wordt verkocht als dessert die gemaakt is van Volle, halfvolle en zelfs magere melk en kan op smaak zijn gebracht met vanille of andere zoetstoffen.
Ook wordt het verkocht met vermenging van diverse vruchten.